Belgia - Italia, Euro 2020 ennakkoarvio ja ennuste

Euro 2020 -lopputurnauksen puolivälierät alkavat perjantaina kello 22.00. Kaikki liettualaiset jalkapallofanit pääsevät seuraamaan kahden jalkapallojätin välistä taistelua. Italia ja Belgia, jotka eivät ole koskaan aiemmin hävinneet tässä turnauksessa, kohtaavat toisensa viiden vuoden tauon jälkeen, kun ne pelasivat vastakkain vuoden 2016 EM-kisoissa Italian voittaessa 2-0. Belgia ja Belgia ovat nyt vastakkain. Käymme läpi nämä kaksi joukkuetta, ottelun tärkeimmät seikat ja annamme ennustuksemme tästä ottelusta, joten pysy kuulolla.
Belgia

Belgia

T. Hazardin upea osuma ensimmäisen puoliajan lopussa johdatti Belgian joukkueen voittoon nyt jo entisestä Euroopan mestarista Portugalista. Ottelu Portugalia vastaan olisi voinut olla vieläkin parempi, ellei joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa, K. De Bruyne ja E. Hazard, olisi loukkaantunut toisella jaksolla.

Belgian voitto Portugalista oli sille 14. peräkkäinen, kun mukaan lasketaan EM-karsinnat ja Euro 2020. Lisäksi Belgia on tehnyt vähintään yhden maalin 34 ottelussa peräkkäin ja voittanut 23 viimeisestä 27 pelatusta ottelusta. Belgialaiset aloittivat lohkovaiheen hienossa vireessä, mutta mitä pidemmälle he etenivät, sitä enemmän näytti siltä, että Belgian pelikäyrä ei noussut, vaan pysähtyi, ellei jopa hieman huonontunut.

Tanskaa vastaan Belgia näytti ensimmäisellä puoliajalla täysin valmistautumattomalta, mutta osoitti luonnetta ja nousi 2-1-voittoon. Portugalia vastaan pelatussa ottelussa vältyttiin ensimmäisen puoliajan fiaskolta, mutta ilman T. Hazardin upeaa osumaa sanoisimme todennäköisesti, että Portugalilla oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla enemmän mahdollisuuksia ja se näytti parempaa peliä. Itse asiassa belgialaiset olivat onnekkaita, että portugalilaiset eivät ottaneet toisella puoliajalla montaakaan hyvää tilaisuutta, sillä ilman K. De Bruynea ja E. Hazardia, peli meni jatkoajalle ja oli hyvä mahdollisuus, että kirjoittaisimme nyt Portugali - Italia -ottelusta.

Italia Euro 2020

Italia

Vaikuttavan esityksen jälkeen lähes kaikki - niin jalkapallofanit kuin urheiluanalyytikotkin - odottivat, että Italialla ei olisi ongelmia keskinkertaisen Itävallan joukkueen kanssa lohkovaiheessa ja että se pääsisi mukavasti puolivälieriin. Itävallan joukkueelta jäi kuitenkin vain pari senttiä saamatta maalia, jolla olisi ollut merkitystä, ja Italia olisi jäänyt 1-0-tappioasemaan juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoon mentäessä ei ole enää kysyttävää, kumpi joukkue on parempi - italialaiset ovat osoittaneet paremmuutensa ja päässeet puolivälieriin.

Italialaiset ovat tehneet yhdeksän maalia neljässä ottelussa näissä kisoissa, ja maali Itävaltaa vastaan oli ensimmäinen viimeiseen 11 otteluun. Viimeksi italialaiset hävisivät kansainvälisen ottelun vuonna 2018, joten on tosiasia, että tämä joukkue on vaikuttavassa kunnossa juuri nyt. Yksikään pelaaja Italian joukkueessa ei ole tehnyt yli kahta maalia, ja useat pelaajat ovat tehneet yhden maalin kukin. Tämä osoittaa, että italialaiset jakavat palloa hyvin ja löytävät parhaan mahdollisen tilaisuuden iskeä, riippumatta siitä, kuka pelaaja saa tilaisuuden.

Ennustettu aloituskokoonpano:

Belgia:
Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; T. Hazard, Witsel, Tielemans, Meunier; Mertens, Lukaku, Carrasco;

Italia:
Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne.

Ennuste

On hyvin vaikeaa ennustaa, mikä joukkue pääsee välieriin. Molemmilla joukkueilla on enemmän hyviä kuin huonoja puolia, ja se riippuu siitä, kumpi kestää paineet paremmin ja pystyy tuomaan oman pelityylinsä läpi. Syy, miksi Italian joukkuetta pidetään suosikkina tässä ottelussa, on se, että De Bruyne ja Hazard ovat todennäköisesti poissa ottelusta, mitä belgialaisjoukkue tarvitsee voittaakseen. Italialaisilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää tilanne ja edetä välieriin.