San Antonio Spurs - Orlando Magic, NBA, 2020-03-01

NBA:n runkosarjan maraton jatkuu All-Star-viikonlopun jälkeen. Tänään illalla San Antonio Spurs isännöi kotonaan Orlandoa. Alla käymme läpi molemmat joukkueet, ottelun kohokohdat ja tietenkin jaamme ennustuksemme ottelulle.
Demar Derozan San Antonio Spurs

San Antonio Spurs

San Antonio Spurs (24-33) ei loista tällä kaudella eikä vastaa odotuksiaan. Viime viikot ovat hyvä osoitus tästä, sillä he ovat hävinneet 7 viimeisestä 9 ottelusta. Toki viimeisestä yhdeksästä pelistä seitsemän on ollut vieraspelejä, mutta se on muutenkin alhainen voittoprosentti. Spursia ei auta tällä kaudella kotikenttä, jossa voittojen ja tappioiden suhde on lähes tasan 14 voittoa ja 13 tappiota, kun taas vieraissa on vain 10 voittoa 30 pelatusta ottelusta. Kilpailu läntisessä konferenssissa on valtavaa, ja 8. sijasta ja pudotuspeleistä taistelee jopa kuusi todellista haastajaa, jotka ovat kaikki muutaman voiton sisällä toisistaan. Nykymuodon perusteella olisi vaikea odottaa Spursin pääsevän pudotuspeleihin, mutta kun otetaan huomioon, miten hyvä ja aikaansaava organisaatio on kyseessä, ei sitäkään voi ennenaikaisesti kirjoittaa pois.

Joukkueen nuoret pelaavat yhä tärkeämmässä roolissa joukkueen pelissä: D. White teki 10 pistettä ja 3 levypalloa 23 minuutissa, loukkaantumisesta palannut D. Murray lisäsi 10 pistettä ja 6 levypalloa, ja joukkueen ensimmäisen vuoden pelaaja L. Walker IV teki 6 pistettä ja 2 levypalloa 14 peliminuutissa. Raptorsin entinen ykkösketjun johtaja Derozan jatkaa joukkueen ykkösketjussa 23 pisteellä ja L. Aldridge lisää 19 pistettä ja 8 levypalloa.

Orlando Magic

Orlando Magic (27-32) hävisi ensimmäisen All-Star-viikonlopun jälkeisen ottelunsa Dallas Mavericksille, mutta jatkoi sitä kolmen ottelun voittoputkella. Magic on voittanut kuudesta viimeisestä kohtaamisesta viisi ja hakee Spursia vastaan neljättä peräkkäistä voittoa. Mielenkiintoista on, että Orlando on tauon jälkeen alkanut näyttää nopeampaa ja tehokkaampaa hyökkäystä. Viimeisessä kolmessa ottelussa Magic teki 113, 130 ja 136 pistettä, mikä on reilusti yli kauden keskiarvon. On varsin realistista, että joukkue on saanut enemmän harjoitus- ja peliaikaa lähes viikon tauon jälkeen, mikä ainakin toistaiseksi näyttää olevan joukkueelle eduksi.

Nikola Vucevic ja Aaron Gordon johtavat edelleen joukkuetta, joista jälkimmäinen teki uransa ensimmäisen triplatuplan viime ottelussa Minnesota Timberwolvesia vastaan 17 pisteellä, 11 levypallolla ja 12 syötöllä. T. Ross on myös Magicin avainhahmo, ja hänen nousunsa penkiltä tekee ison eron peliin. Ross on pelaaja, joka tekee heti aloitteen, ja kun hän alkaa heittää heittojaan, häntä voi olla hyvin vaikea pysäyttää. Kaiken kaikkiaan Magicilla, vaikkei se olekaan liigan vakain joukkue, on tarpeeksi aseita yllättää yksittäisissä peleissä ja pysyä mukana pudotuspelitaistelussa.

Jää paitsi tästä ottelusta

Orlando Magic: A. Aminu ja J. Issac;

San Antonio Spurs: L. Aldridge

Ennuste

Orlando Magic on alkanut osoittaa suurta hyökkäysvoimaa All-Star-viikonlopun tauon jälkeen voittamalla kolme peliä peräkkäin. Samaan aikaan Spurs ei ainoastaan jatka voittojen avaimen löytämistä, vaan se joutuu pelaamaan tämän ottelun ilman yhtä avainpelaajistaan, L. Aldridgea. On vaikea kuvitella, kuka pysäyttää Vucevicin, ja San Antonio Spursin jo ennestään heikossa eturivissä tuskin kukaan pystyy vaikuttamaan. Kaikki valttikortit ovat Magicin käsissä tässä pelissä, eivätkä kertoimet vastaa joukkueiden nykykuntoa ja todellista tilannetta.