Venäjä - Tanska, Euro 2020 ottelun ennakkoarvio ja ennuste

Euro 2020 -kisojen lohkovaihe on päättymässä, ja viimeinen kierros on jäljellä, jotta voidaan päättää, mitkä joukkueet jatkavat turnauksessa ja mitkä lähtevät kotiin. B-lohkossa Venäjän ja Tanskan välillä käydään kovaa taistelua, sillä kumman tahansa joukkueen tappio voi merkitä turnauksen päättymistä. Tutustumme molempiin joukkueisiin ja jaamme tuttuun tapaan otteluennusteemme, joten kehotamme sinua lukemaan loppuun asti.
Venäjä

Venäjä

Venäjän joukkue aloitti turnauksen melko heikosti häviten 3-0 lohkoykkönen Belgialle. Koko ottelun aikana Belgiaa vastaan Venäjän joukkue sai vain viisi laukausta kohti maalia, joista vain yksi osui tolppaan. Vertailun vuoksi Tanskalla oli Belgiaa vastaan 22 laukausta maalia kohti, joista 6 osui maaliin. On kiistanalaista, oliko syynä ensimmäisen ottelun jännitys maailman ykkösjoukkuetta vastaan vai yksinkertaisesti huono valmistautuminen, mutta tosiasia on, että Venäjä tarvitsee vähintään tasapelin Tanskaa vastaan pysyäkseen mukana turnauksessa.

Venäläisjoukkue oli hieman positiivisempi ottelussa Suomea vastaan, pelasi aggressiivisemmin, hyökkäsi 14 kertaa vastustajan maalille ja teki hienon maalin hienon yhdistelmän jälkeen. Venäjän puolustus oli kuitenkin kyseenalainen - myös Suomen joukkueella oli useita maalipaikkoja ja se teki jopa maalin, joka hylättiin minimaalisen paitsion vuoksi VAR-päätöksen jälkeen. Joukkueelta puuttuu itseluottamusta ja tanskalaisia vastaan, jotka tarvitsevat voiton tästä ottelusta, Venäjän joukkueen on löydettävä oikeat ratkaisut sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

Tanska

Tanska

Tanskan joukkue hävisi vaikuttavan taistelun jälkeen 1:2 lohkokärki Belgialle. Vaikka joukkue on tällä hetkellä ilman pistettä, voidaan ensimmäinen peli Suomea vastaan laittaa joukkueen johtajan Ch. Eriksenin menettämisen aiheuttaman järkytyksen piikkiin. Sen kokemuksen jälkeen, jonka joukkue joutui kokemaan ja pelin jatkuessa vain pari tuntia myöhemmin, on selvää, että tanskalaiset eivät tunteneet oloaan hyväksi jatkossa Suomea vastaan ja että Eriksen oli kaikkien mielessä.

Vain muutamaa päivää myöhemmin, kun tanskalaiset ottivat yhteen belgialaisten kanssa, nähtiin täysin erilainen tanskalaisjoukkue - he painostivat aggressiivisesti Belgian maalia heti ensimmäisestä minuutista lähtien ja tekivät ottelun ensimmäisen maalin jo toisella minuutilla. Ensimmäisen 10 minuutin aikana tanskalaisilla oli useita laukauksia maalia kohti, joista 3 osui maaliin. Tanskan joukkue todellakin yllätti belgialaiset ja olisi varmasti voinut tehdä ainakin yhden maalin lisää ensimmäisellä puoliajalla, mutta ei onnistunut hyödyntämään luotuja mahdollisuuksia.

Tosiasia on, että Belgian kaltaista joukkuetta on lähes mahdotonta pitää hallussaan koko ottelun ajan, joten Belgia onnistui vetämään 2-1-voiton De Bruynen vaikuttavien suoritusten jälkeen. Joka tapauksessa Tanskan joukkue on osoittanut, että se ei lähde turnauksesta ilman taistelua, ja samanlainen esitys Venäjää vastaan voisi johtaa Tanskan varmaan voittoon.

Ennustetut kokoonpanot:

Venäjä:
Safonov, Barinov, Diveev, Dzhikiya, Karavaev, Ozdoev, Zobnin, Golovin, Kuzyaev, Miranchuk, Dzyuba;

Tanska:
Schmeichel, Wass, Kjaer, Christensen, Maehle, Delaney, Hojbjerg, Jensen; Braithwaite, Wind, Poulsen.

Ennuste

Kun Belgia voittaa suomalaiset, tanskalaisten olisi voitettava Venäjä vähintään kahdella maalilla sijoittuakseen lohkossa toiseksi. Jos näin ei tapahdu, Tanskalla olisi vielä mahdollisuus päästä seuraavalle kierrokselle sijoittumalla 3. sijalle, mutta on varmaa, että tanskalaiset pyrkivät tässä ottelussa oikaisemaan asiat ja ottamaan ryhmän toisen sijan. Tanska näytti itsevarmemmalta kuin venäläiset, ja huolimatta tappiosta belgialaisia vastaan Tanska on ottelun selkeä suosikki.