Olympiacos Piraeus - Lyon-Villeurbanne, 2020/02/20

Viikon tauon jälkeen kaikki koripallofanit kääntävät jälleen huomionsa Euroopan vahvimpiin koripallojoukkueisiin. 25. kierroksella Olympiakos Piraeus isännöi kotonaan Lyonin Asvelia. Tässä ennakkokatsauksessa keskustelemme molemmista joukkueista, ottelun kohokohdista ja kuten aina, jaamme ennusteemme tästä ottelusta.
Olympiakos vastaan Villeurbanne Asvel

Tämä viikonloppu oli kansallisten cupien viikonloppu, mutta toisin kuin Lyon Ranskassa, Olympiakos ei osallistunut Kreikan cupiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Olympiakos pystyi keskittymään valmistautumiseen tuleviin Euroliigan peleihin ja lähtee tähän otteluun selvänä suosikkina. Barrikadien toisella puolella Lyon Asvel joutui pelaamaan kolme ottelua kolmessa päivässä Ranskan cupissa, mutta ei onnistunut voittamaan finaalia. Loistavaa koripalloa pelannut Dijon hävisi 69-77 ja suosikkina pidetty Lyon joutui tyytymään toiseen sijaan.

Olympiakos

Tällä hetkellä sarjataulukossa 13. sijalla oleva kreikkalaisjoukkue pelaa tällä kaudella pettymyksenomaisesti. Lähes puolet joukkueesta on vaihtunut kauden aikana ja päävalmentaja on saanut potkut. Bartzokin palattua ruoriin pitkän tauon jälkeen Olympiakosin tilanne on kuitenkin alkanut parantua. Vaikka joukkue oli kokenut pitkän tappioputken, on tilanne viime aikoina vakiintunut, sillä viimeisestä seitsemästä ottelusta on tullut neljä voittoa. Mainittakoon myös, että Olympiakos on parantanut merkittävästi peliään kotonaan, jossa se on voittanut kolme kertaa peräkkäin ja voittanut yhden Euroliigan kärkijoukkueista, CSKA:n, viikko ennen Euroliigan taukoa.

Nikola Milutinov OlympiakosMuuttuvassa joukkueessa serbialainen N. Milutinov on noussut tällä kaudella joukkueen kiistattomaksi johtajaksi, joka tekee 10,3 pistettä ja ottaa 8,5 levypalloa ottelua kohden 25 minuutissa. Myös pari peliä loukkaantumisen takia väliin jättäneen G. Printezisin, joka on joukkueen toiseksi arvokkain pelaaja, odotetaan pelaavan tässä ottelussa. Tämän tunnetun kreikkalaispelaajan pelikäyrä nousi G. Bartzokasin myötä, joten hänen hyvällä pelillään on suuri merkitys seuraavissa otteluissa. Loistavassa kunnossa ollut Spanoulis ei kuitenkaan ole käytettävissä tässä ottelussa, sillä hänen kautensa on todennäköisesti ohi vakavan loukkaantumisen vuoksi.

Lyon-Villeurbane

Tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Lyon-Villeurbanne Asvel on ollut monille koripalloasiantuntijoille ja -faneille miellyttävä yllätys. Ennen kautta joukkueen ennustettiin sijoittuvan sarjataulukossa 18. sijalle, mutta kun runkosarjaa on jäljellä 9 kierrosta, Asvel on aivan pudotuspelien kynnyksellä ja sillä on kaikki mahdollisuudet haastaa pudotuspelipaikka. Lyonin suurin ongelma on radikaali ero koti- ja vieraspeleissä. 8 kotivoittoa 13 pelatusta ottelusta, kun taas ainoa vierasvoitto 11 pelatusta ottelusta.

David Lighty Villeurbanne Asvel

Vaikka Lyon ei missään nimessä olekaan turnauksen lahjakkaimpia joukkueita, se on fyysinen joukkue, mikä tekee siitä vaikean joukkueen pelata vieraissa, kuten tilastot osoittavat. Vieraspeleissä tämä joukkue on kuitenkin epäilemättä yksi liigan heikoimmista, joten on mielenkiintoista nähdä, pystyykö Asvel haastamaan Olympiakosin vakavammin.

Ennuste

Olympiakosilla oli paljon enemmän aikaa valmistautua tähän otteluun, sillä he olivat ulkona Kreikan cupista. Lyonilla oli puolestaan rankka viikko ja kolmen peräkkäisen pelin jälkeen sillä oli vain muutama päivä aikaa valmistautua tähän vierasotteluun. Asvelin pelaajat tuskin ovat parhaimmillaan, ja kun otetaan huomioon, että tämä joukkue ei jo nyt loista vieraissa, ennuste on melko synkkä. Olympiakos on voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan kaksinumeroisilla marginaaleilla (Bayernia vastaan 89-72, Baskoniaa vastaan 80-70, CSKA:ta vastaan 72-59), joten kaiken kaikkiaan toinenkin kaksinumeroinen voitto on luvassa.